Succestival 2023? Dit mag je van ons verwachten

Breng jij dit jaar ook een bezoek aan Succestival? Goede keuze! Net als 2.500 vakgenoten laat jij je weer inspireren tijdens het grootste kennisfestival van Nederland. En natuurlijk zijn wij van VOXTUR ook dit jaar weer van de partij. Wat je van ons mag en kunt verwachten? Dat licht ik in deze blog graag aan je toe.

Even terug naar 2022

Bijna 400 Succestivallers bezochten in 2022 onze twee sessies over pre- en offboarding. In deze sessies gingen we in op het belang van pre- en off boarding binnen organisaties. Want wat bleek uit een onderzoek: 81% van de medewerkers gaf aan dat ze graag meer informatie wilden ontvangen vóór hun eerste werkdag. En ook de onderzoekresultaten over offboarding waren niet mis: 71% van de organisaties heeft geen goed offboardingsproces.

Zonde! Want door je medewerkers goed te pre- en offboarden worden ze en blijven ze veel meer betrokken bij jouw organisatie.

Nu mist er natuurlijk nog een stap tussen pre- en offboarding en dat is onboarding: Het instroomproces waarbij nieuwe medewerkers kennismaken met je organisatie. Tijdens het onboardingsproces leren nieuwe medewerkers hun collega’s kennen en krijgen een goed beeld van hun rol binnen het team en binnen jouw organisatie.

Onboarding: nog steeds veel kansen

Om maar weer met wat onderzoeksresultaten te beginnen: uit de ‘Gallup’s Employee engagement Survey’ bleek dat 88% van de medewerkers aangaf geen goede onboarding te hebben gehad. Een gemiste kans om weer die geluksmomentjes hoog te houden als je het mij vraagt. Kortom: reden genoeg om je dit jaar tijdens Succestival 2023 mee te nemen in de wereld van onboarding.

We laten je zien hoe we dit proces hebben vormgegeven binnen onze organisatie, maar vooral ook hoe het onboardingsproces de afgelopen jaren is geëvolueerd tot een super strak en inspirerend proces op basis van de feedback van onze eigen medewerkers.

Waar het begon met een taak om een nieuwe collega welkom te heten, is het nu uitgegroeid tot een volledig automatisch maar zeker ook persoonlijk proces waarbij we gebruik maken van interactieve rondleidingen, video’s, offline inspiratiesessies en ga zo maar door.

Uiteraard allemaal met de software van AFAS als de basis.

Tijdens Succestival 2023 laten we je dit proces zien en nemen we je, zoals je misschien wel van ons gewend bent, mee in de inrichting zodat ook jij dit de volgende dag direct na kunt maken.

En aandacht voor iets totaal anders...

Ook kun je ons dit jaar op de kleedjesmarkt vinden met de urenontrafelaar: dé tool om uren op een juiste manier te registreren in AFAS.

Boeken jouw medewerkers uren in AFAS? Dan ben je vast bekend met begrippen zoals tijd voor tijd, 120%, 150% overuren en ga zo maar door. Fijn dat het bestaat, maar het brengt voor iedereen ook een hoop administratief gedoe met zich mee…

Met de vSync Urenontrafelaar boeken jouw medewerkers de uren zonder hier bij na te denken (of althans: bijna dan..) gewoon lekker via InSite of AFAS Pocket.

Vervolgens gebeurt de magie op de achterkant: de vSync Urenontrafelaar haalt de uren op, wijzigt ze volgens de afspraken uit de voor jou geldende CAO en stopt ze met de juiste waarden terug in AFAS.

Handig toch?

Schrijf je snel in!

Nieuwsgierig naar deze twee ontwikkelingen die je tijdens Succestival 2023 te zien krijgt? Schrijf je dan snel in voor AFAS Succestival op 14 september 2023. Schrijf je ook, wanneer dat mogelijk is, direct in voor onze sessie over Onboarding of de Urenontrafelaar want vorig jaar waren er meer geïnteresseerden dan plekken.

Kun je niet wachten tot 14 september? Dan kun je natuurlijk ook een 1 op 1 met me boeken zodat ik je alle ins en outs kan laten zien.

Graag tot de 14e!

Mensen lezen ook...

De 5 belangrijkste trends voor jouw bedrijfsprocessen in 2023

De schizofrene leidinggevende

Medewerkers worden binnen organisaties meer en meer gezien als het kapitaal. Personeelszaken is geëvolueerd tot Human Capital Management en de beoordelingscylcus tot performancemanagement. Over dat laatste wil ik het met jullie hebben.

Lees meer »

Je autorisatie in AFAS weer op orde

De autorisatie van medewerkers in AFAS is van cruciaal belang om de beveiliging, de gegevensintegriteit en de naleving van regelgeving binnen een organisatie te waarborgen. Het helpt organisaties om hun gegevens te beschermen, interne risico’s te minimaliseren en te voldoen aan de geldende regelgeving.

In dit blog vertel ik je hoe jij een start kunt maken met het optimaliseren van jouw autorisatietool.

Lees meer »

Vraag eenvoudig je abonnement aan

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Na het invullen van het formulier nemen we binnen 24 uur contact met je op om de details te bespreken.