Meer grip op je cijfers? Dit is de gouden sleutel tot succes!

Data. Je hebt er waarschijnlijk meer dan genoeg van, maar het juist begrijpen is echt een vak apart. Sterker nog: je hebt niets aan data als je het niet juist interpreteert. Om je daarbij te helpen hebben we vInsights ontwikkeld. Wat ons betreft niet zomaar een tool, maar een onmisbaar stuk gereedschap om digitaal voorop te kunnen lopen.

In dit blog neem ik je mee in de wereld van business intelligence en laat ik je zien hoe stuurinformatie, zelfs op je mobiele telefoon, helpt aan grip en een gezonde bedrijfsvoering.

VAN EXCEL LEREN NAAR EXCELLEREN

Helaas komen we het in de praktijk toch nog veel tegen: organisaties die vertrouwen op handmatig samengestelde stuurinformatie zoals Excelsheets voor de kwartaalrapporten of andere stuurinformatie. Sterker nog: uit onderzoek van Forbes blijkt dat 9 van de 10 spreadsheets een fout bevat. Zo kostten een foutje in Excel het grote J.P Morgan 6 miljard dollar (Medium, 2023) 

Handmatig samenstellen van deze rapporten is echt super foutgevoelig en een inefficiënte en tijdrovende klus. Maar gelukkig is er een manier om van Excel leren naar excelleren te gaan.

Gezonde bedrijfsvoering kan niet zonder BI

In een snel veranderende wereld wil je snel en juist beslissen op basis van betrouwbare data. Het is wat mij betreft geen luxe meer, maar een noodzaak. Een goede manier om dit te doen is met Business Intelligence (BI) dashboards. Natuurlijk neem je met een excelsheet ook beslissingen op basis van data in plaats van op intuïtie, maar dan kom ik toch weer terug op het interpreteren van die data.   

BI stelt je namelijk in staat om patronen identificeren en prestaties meten, maar ook de bron van de uitkomsten te achterhalen en eenvoudig te filteren op bijvoorbeeld verschillende scenario’s. Excel on steroids zou je het dus eigenlijk kunnen noemen. 

Business Intelligence vs jouw traditionele analyse

Ik schreef het al eerder: BI onderscheidt zich van traditionele data-analyse door zijn dynamische en interactieve karakter. Eigenlijk komt met BI (en dus met vInsights) jouw data tot leven. vInsights stelt je in staat om intuïtief door data navigeren, te filteren en dus diepgaander onderzoek doen. En door met die data te ‘spelen’, krijg je dus ook beter gefundeerde beslissingen.

Nog zo’n voordeel van BI dashboards, is de capaciteit om data uit diverse bronnen te integreren tot een enkel overzicht. Natuurlijk lukt je dit met de standaard analyses uit AFAS ook, maar wat te denken van data uit specifieke bedrijfsapplicaties zoals planning? Hierdoor kijk je allemaal naar dezelfde waarheid (dezelfde data) en krijg je dus een completer en nauwkeuriger beeld van de realiteit. 

Zelfs vanaf je ligbed op het strand

Oke. Ik moet eerlijk toegeven: vanaf hier wordt het echt leuk. Want ik als ondernemer weet hoe lastig het is soms even ‘los te laten’. Maar met vInsights hoeft dat dus niet meer. Altijd weten hoe jouw organisatie er voor staat? Zelfs tijdens het laden onderweg of vanaf je ligbed op het strand? Je stuurinformatie is met de speciale app altijd toegankelijk. De techniek is complex maar de oplossing is eenvoudig: jij download de app uit jouw favoriete app store, logt op een veilige manier in en de stuurinformatie die voor jou beschikbaar is gesteld wordt direct toegankelijk. Niet verkleind zodat je telkens moet inzoomen, maar speciaal aangepast op het formaat van je smartphone 

Op maat of uit de bibliotheek: BI as a Service

Je weet nu dat BI dashboards met vInsights een beter alternatief is dan jouw traditionele stuurinformatie en dat je deze dashboards altijd en overal kunt benaderen. Aan de slag zou je zeggen, maar ook dat hebben we al voor je gedaan. We stellen namelijk standaard een breed scala aan kant-en-klare dashboards beschikbaar, waaronder liquiditeitsprognoses en omzetrapportages. Deze dashboards zijn al door ons gebouwd, worden volledig door ons onderhouden, maar kunnen ook op maat gemaakt worden naar jouw specifieke behoeften. 

Jij krijgt de stuurinformatie die je nodig hebt, wij zorgen voor het technisch onderhoud, de updates en de stabiliteit. Alles voor een vast bedrag per maand en natuurlijk, zoals je van ons gewend bent, maandelijks opzegbaar. 

Zie vInsights in de praktijk tijdens het webinar

Nieuwsgierig geworden naar alle mogelijkheden van vInsights en voorbeelden uit de praktijk?

Schrijf je dan snel in voor ons webinarGrip op liquiditeit‘ op 29 februari 2024. Hierin laat ik, samen met mijn collega in slechts 15 minuten zien hoe je grip op je liquiditeit krijgt met vInsights

Natuurlijk slechts één dashboard uit het assortiment, maar wel gelijk een hele waardevolle. 

Nieuwsgierig naar vInsights? Schrijf je nu in voor het webinar

Misschien vind je dit ook interessant

AFAS declaraties
Lees de blog
Hoe eet je een olifant
Lees de blog
Daadkracht of Draagvlak
Lees de blog

Vraag eenvoudig je abonnement aan

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Na het invullen van het formulier nemen we binnen 24 uur contact met je op om de details te bespreken.