AFAS Inloggen? Zo werkt het

In AFAS Inloggen kan best een uitdaging zijn. Toch zijn er simpele manieren die je helpen voortaan sneller in te loggen in bijvoorbeeld AFAS InSite of Profit Windows (de back-office) van AFAS. We laten je zien hoe je makkelijk kunt inloggen in AFAS.

Voorbeeld 1: AFAS Online

Het vangnet om op AFAS Online in te loggen is eigenlijk heel simpel: afasonline.nl

Op deze website log je in met je zakelijke e-mailadres of je gebruikerscode. Ben je jouw wachtwoord vergeten? Dan vraag je deze ook eenvoudig via de website opnieuw op.

Na het ingeven van jouw gebruikersnaam en wachtwoord moet je inloggen met een tweede factor. Dit is in bijna alle gevallen een code die je krijgt via de AFAS Pocket app.

Ben je jouw telefoon vergeten of heb je de AFAS Pocket app nog niet geïnstalleerd op je telefoon? Dan kun je eventueel ook eenvoudig inloggen via een collega. Deze krijgt dan een code waarmee jij kunt inloggen.

Voorbeeld 2: AFAS InSite

Weet je het AFAS Online abonnementsnummer van jouw organisatie? Dan kun je ook bij AFAS inloggen op InSite (het intranet) door direct de code in te typen gevolgd door .afasinsite.nl (bijvoorbeeld: 12345.afasinsite.nl)

Ook nu log je in met je zakelijke e-mailadres of je gebruikerscode. Ook krijg je in dit geval (na het ingeven van jouw gebruikersnaam en wachtwoord) de vraag om een tweede factor in te vullen.

Voorbeeld 3: AFAS Pocket

Wil je voor de eerste keer inloggen in AFAS Pocket? Dan heb je hiervoor een omgevingssleutel nodig. Deze omgevingssleutel kun je opvragen op AFAS InSite of bij de beheerder van AFAS Software binnen jouw organisatie.

Vaak wordt de omgevingssleutel gepresenteerd in de vorm van een QR code.

Nadat je de omgevingssleutel hebt gekregen log je ook nu in met je zakelijke e-mailadres of je gebruikerscode en je wachtwoord.

Hulp nodig bij het implementeren of optimaliseren van AFAS?

Misschien vind je dit ook interessant

AFAS consultants
Lees de blog
De 5 belangrijkste trends voor jouw bedrijfsprocessen in 2023
Lees de blog
Gegevensbescherming in AFAS (AVG)
Lees de blog

Vraag eenvoudig je abonnement aan

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Na het invullen van het formulier nemen we binnen 24 uur contact met je op om de details te bespreken.