Vaste onbelaste reiskostenvergoeding verlengd tot 1 juli 2021

Werken jouw werknemers momenteel (bijna) volledig thuis en ontvangen zij nog steeds een vaste onbelaste reiskostenvergoeding, dan hoeft dit in ieder geval tot 1 juli niet aangepast te worden.

In tegenstelling tot eerdere berichten vervalt de regeling dus niet al per 1 april. Het kabinet heeft bekend gemaakt, dat de regeling tot in ieder geval 1 juli 2021 van kracht blijft. Ook als de reiskosten als gevolg van het (bijna) volledig thuiswerken niet meer (volledig) worden gemaakt. Voorwaarde is wel dat de werknemers al voor 13 maart 2020 de onbelaste reiskostenvergoeding ontvingen.

Waarom deze verlenging?

Omdat er nog steeds werknemers zijn die kosten maken voor werk gerelateerde reizen, verlengt het kabinet deze maatregel. Denk hierbij aan de vaste kosten van werknemers met een eigen auto of een private leaseauto die zij voornamelijk gebruikten voor woon-werkverkeer, of werknemers met een OV-abonnement.

Thuiswerkvergoeding

Momenteel onderzoekt het kabinet de mogelijkheid voor werkgevers om ook de thuiswerkvergoeding onbelast te vergoeden. Dit zou dan een aanvulling worden op de reeds bestaande mogelijkheden om specifieke thuiswerkkosten, zoals ICT-middelen onbelast te vergoeden. Het is nog even wachten op deze aanvullende maatregel. Mocht je als werkgever toch een onbelaste thuiswerkvergoeding willen introduceren, dan kun je hiervoor gebruik maken van de werkkostenregeling. Deze is voor het jaar 2021 verruimd.

Wil je een thuiswerkvergoeding introduceren binnen jouw organisatie en ben je benieuwd hoe je dit met AFAS kunt automatiseren, lees dan onze blog https://voxtur.nl/blog/vraag-van-vandaag-hoe-automatiseer-ik-de-thuiswerkvergoeding/.

Gaat jouw organisatie ook een thuiswerkvergoeding introduceren?

Mensen lezen ook...

Het ABC van UBD in AFAS

Als organisatie kan het voorkomen dat je derden inhuurt voor bepaalde werkzaamheden, zoals een gastspreker, een freelancer of een examensurveillant in het onderwijs. Deze ‘derden’ krijgen een bedrag uitbetaald of een beloning in natura. Je bedankt elkaar voor de werkzaamheden en spreekt misschien al over een nieuw opdracht in de toekomst. Als onderneming doe jij in de tussentijd natuurlijk de aangifte over de Uitbetaalde Bedragen aan Derden, ofwel UBD-aangifte.

Lees meer »

Ga jij binnenkort over op Profit 1?

Dan helpen wij je zorgeloos over te stappen naar deze nieuwe versie!

Vraag eenvoudig je abonnement aan

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Na het invullen van het formulier nemen we binnen 24 uur contact met je op om de details te bespreken.