Van lijstjesmanager naar informatiecommando

Vind jij het heerlijk om lijstjes uit te draaien met AFAS? Lekker een nieuwe weergave maken of een analyse aanpassen op verzoek van je manager? Of is dat eigenlijk niet jouw werk? Zou je liever het werk doen waar je voor op bent geleid en waar je blij van wordt? Lees dan vooral door! Wil je liever met al je lijstjes blijven werken? Ga dan lekker verder, je hebt je tijd hard nodig…

Iedere dag kom ik nog echte ouderwetse lijstjesmanagers tegen, die het volste vertrouwen hebben in allerlei lijsten die ze dagelijks doorlopen met als doel om eventuele uitzonderingen of bijzondere situaties te ontdekken. Een makkelijk voorbeeld is de verjaardag lijst, wie is er deze week jarig en moet ik misschien nog een bloemetje sturen? Of is er tussen de honderden openstaande facturen misschien al eentje die over de vervaldatum is? Uren zoekwerk met alsnog de kans dat je iets over het hoofd ziet. De lijstjesmanagers zijn erg populair bij hun collega’s, die kunnen altijd bij jou terecht voor nieuwe lijstjes. Herken jij dit? Dan wordt het hoog tijd om door te groeien naar Informatiecommando!

Als informatiecommando ben jij de baas over de data. Je zorgt er voor dat de data voor jou aan het werk gaat, jij krijgt een taak op het moment dat er iets moet gebeuren. Als er een factuur over de vervaldatum is krijgt je collega meteen de taak om deze na te bellen en de bloemist krijgt een mail wanneer er iemand jarig is. Ook word jij niet meer gestoord door collega’s die een nieuw lijstje willen, want jij hebt er voor gezorgd dat de data ook voor je collega’s aan het werk gaat. Gevolg is meer controle, tijd en rust!

Wil jij ook weten hoe je een informatiecommando kunt worden?

Mensen lezen ook...

Sleutel tot kennisbehoud: Effectieve overdrachtstechnieken

Vandaag Jens. Morgen Pim. Is Pim net zo goed als Jens? Kennis is tegenwoordig de belangrijkste asset van een organisatie. Met de krappe arbeidsmarkt is het essentieel dat jouw kennis geborgd, ontwikkeld en doorgegeven wordt. Hoe zorgt jouw organisatie ervoor dat de kennis en ervaring behouden wordt, als een medewerker de organisatie verlaat? Met de vele informatie en trends help ik jou met manieren hoe jij je kennis kan doorgeven.

Lees meer »

Ga jij binnenkort over op Profit 1?

Dan helpen wij je zorgeloos over te stappen naar deze nieuwe versie!

Vraag eenvoudig je abonnement aan

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Na het invullen van het formulier nemen we binnen 24 uur contact met je op om de details te bespreken.