Dit is de best bekeken content van 2023

Lijstjes… Een eindejaarstraditie waar ook wij bij VOXTUR niet onderuit kunnen. Daarom delen we graag de 10 best bekeken items van 2023 met je zodat jij volledig op de hoogte het nieuwe jaar in kunt.

10 - Blog: Openstaande taken in AFAS automatisch opruimen

We trappen de lijst af met de blog ‘Openstaande taken in AFAS automatisch opruimen’. In deze blog, gepubliceerd op 20 juni dit jaar, neemt Lennart je mee in de wereld van openstaande taken in AFAS.

Wanneer er veel gebruik gemaakt wordt van InSite om diverse processen digitaal te laten verlopen, kan het namelijk zijn dat je na verloop van tijd veel taken open ziet staan. Ter info taken worden niet altijd afgesloten. 

Afgekeurde declaraties worden niet verwijderd. Mensen die iets moesten doen zijn ondertussen uitdienst. De redenen lopen uiteen, maar het resultaat is hetzelfde. 

De weergave ‘Alle taken’ stroomt over, en het overzicht raakt kwijt. Deze blog geeft je een paar tips en trucs om te zorgen dat AFAS de bezem voor jou gaat vasthouden.

LEN vierkant
JBO laptop bureau

9 - Webinar: Sales in AFAS

Op nummer 9 vinden we het webinar ‘Sales in AFAS’.

Dit webinar, gehouden op 20 april dit jaar, werd dusdanig goed bekeken dat een plekje in de top 10 niet kon ontbreken.

Logisch ook want de een kan niet zonder z’n rolodex, de ander heeft het al aardig digitaal voor elkaar. Maar sales in AFAS? Daarmee ligt de omzet voor het oprapen!

Grip op je openstaande taken, aanmaken van offertes en verkoopkansen, contactmomenten registreren en ga zo maar door. Sales in AFAS geeft je grip op de hele reis: van eerste uur tot aan de factuur.

Nieuwsgierig geworden?

8 - Blog: Betaald ouderschapsverlof in AFAS

Wie had dat gedacht, het blog ‘Betaald ouderschapsverlof in AFAS’ staat op acht. Nou wij wel, want deze op 20 oktober gepubliceerde blog in 2022 deed het toen ook al erg goed bij de lezers!

Ondanks dat de nieuwe regeling al per 2 augustus 2022 van start is gegaan liepen een aantal van jullie toch wel tegen een aantal zaken aan.

Daarom schreef Monique een blog op basis van haar ervaringen bij onze klanten.

MRA overleg gesprek e1688565536347
JLA lach

7 - Blog: Zo lees je jouw AFAS loonstrook

Op plek 7 vinden we de hoogste nieuwe binnenkomer als het gaat om blogs dit jaar: ‘Zo lees je jouw AFAS loonstrook’.

Op 18 oktober dit jaar publiceerde Julie haar blog omdat je loonstrook is meer dan alleen een stukje papier met cijfers. 

In haar blog legt ze uit waarom het belangrijk is om je loonstrook goed te begrijpen en legt ze uit wat al die informatie op jouw loonstrook betekent zonder moeilijke termen.

6 - Toolkit: Communicatie

Plek 6 is gereserveerd voor de ‘Toolkit Communicatie’. Een initiatief wat we het laatste kwartaal van dit jaar hebben gelanceerd.

Stel: je staat aan de vooravond van de implementatie of het live gaan met AFAS, dan is communiceren essentieel om het project tot een succes te maken.

Maar hoe doe je dat nou goed? Daarvoor hebben we 5 verschillende soorten uitingen ontwikkeld, van roadmaps tot ansichtkaarten.

Nieuwsgierig geworden?

Podcast microfoon 1 scaled
TMA scaled

5 - GroeiGids: Onboarding

We hebben in 2022 al een losse GroeiGids werving & selectie ontwikkeld, maar in september 2023 is daar een speciale GroeiGids voor onboarding bijgekomen.

Het is tenslotte ook erg belangrijk dat, wanneer je zoveel moeite hebt gedaan om een nieuwe medewerker te werven, je deze nieuwe medewerker ook een fatsoenlijk welkom geeft.

Zo’n proces zet je op in 5 stappen: inventariseer, standaardiseer, digitaliseer, automatiseer en innoveer. 

Nieuwsgierig geworden naar hoe je dit aanpakt en hoe je de software van AFAS hiervoor inzet?

4: Webinar: pre-employment screening

De verkeerde medewerker aannemen, dat wil je echt niet! Maar hoe voorkom je dat dan? Het antwoord is eenvoudig maar ook complex: pre-employment screening.

Op 30 maart dit jaar deelde Aziz (mede-eigenaar bij Otentica) bij ons zijn visie over pre-employmentscreening. 

Met Pre-employment screening leg je een sollicitant of bestaande medewerker onder de loep en controleert zijn of haar achtergrond. 

Dat klinkt misschien wat heftig, maar het is belangrijk dat je zeker weet dat jouw medewerker is wie hij of zij zegt dat deze is.

Betaald ouderschapsverlof
Payroll audit

3: Blog - Zo automatiseer je de werkgeversverklaring in AFAS

Yes de top 3! Die wordt opnieuw geïntroduceerd door Lennart maar dit keer met zijn blog: ‘Zo automatiseer je de werkgeversverklaring in AFAS’. Een blog uit juni 2022 maar nog steeds relevant zo blijkt!

De salarisadministrateur binnen je organisatie zal er wel bekend mee zijn: de werkgeversverklaring. Een document dat een medewerker kan opvragen, waarin je als werkgever op grote lijn een beeld geeft over de arbeidsvoorwaarden en -positie van de medewerker. 

Meestal vraagt een medewerker om deze verklaring in verband met een hypotheekaanvraag. Mocht die aanvraag lang duren, dan kan de medewerker zelfs nog een paar keer terug komen voor een nieuwe verklaring. 

Al met al ben je er op jaarbasis dan toch weer, naar verhouding, veel tijd aan kwijt. Hoe mooi is het dan om dit te automatiseren?

2: Webinar - Klaar voor ISO met AFAS

Op nummer 2 vinden we een super specifiek webinar: ‘Klaar voor ISO met AFAS’. Tijdens dit webinar op 23 februari dit jaar gaven Amjad en Yermo een kijkje in hoe je AFAS in kunt zetten voor jouw ISO certificering.

Geen kwaliteitsmanagement systeem, maar wel al het gereedschap in huis waarmee jij jouw doelen kunt bereiken. Uiteraard met zo min mogelijk werk en een zo klein mogelijke kans op fouten. 

Webinar ISO e1673521511450
AAL Web scaled

1: Webinar - VOXTUR & AI: Innovatie in actie

En ook op 1 vinden we een webinar. En wel het best bekeken webinar van 2023: ‘VOXTUR & AI: Innovatie in actie’. Op 29 juni dit jaar namen TJ en Jortijn je mee in de baanbrekende wereld van technologische innovatie (aldus ChatGPT zelf…)

Praktische voorbeelden over hoe je AI toepast in je organisatie, hoe je dit kunt combineren met AFAS en hoe je bijvoorbeeld afbeeldingen genereert met AI werden in een half uurtje getoond.

Wij verwachten dat AI ook in 2024 weer een prominente rol gaat spelen, dus misschien word het tijd voor een 2.0 variant. Al is het maar omdat de ontwikkelingen bijna niet meer bij te houden zijn.

Bedankt dat we je dit jaar mochten inspireren! Heb je onze video al gezien?

Misschien vind je dit ook interessant

Neem contact op
Lees de blog
Functioneel beheer van AFAS uitbesteden of zelf doen?
Lees de blog
DKO-presenteren
Lees de blog

Vraag eenvoudig je abonnement aan

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Na het invullen van het formulier nemen we binnen 24 uur contact met je op om de details te bespreken.