Conversie

Eenvoudig overstappen van systemen

☁️ Een onmisbare stap

Wanneer je met AFAS gaat werken, kijk je vaak kritisch naar de manier waarop je processen hebt ingericht. Vaak worden deze processen ook opnieuw ontworpen. Bijvoorbeeld om te zorgen voor eenvoud of snelheid.

Vaak geldt dit niet voor data. Je wilt dat de data in AFAS aansluit op de data in het oude pakket, historische data wordt opgeschoond maar niet verdwijnt en een aansluiting kunnen maken tussen de begin- en eindbalans.

Wij begrijpen dat een goede dataconversie essentieel is om goed over te gaan van de oude software naar AFAS. We staan voor je klaar om je te helpen bij deze onmisbare stap.

Beginnen met opschonen...

Vervuilde data in AFAS, zorgt voor vervuilde inzichten uit AFAS. Daarom is het opschonen van de data belangrijk tijdens de conversie. 

Historische data is vaak van belang, maar tot hoe ver moet deze worden meegenomen? En is alle data nog wel van belang? Of bijvoorbeeld alleen van medewerkers en klanten die nog actief zijn geweest in de afgelopen drie jaar.

Wij helpen je met het opschonen van de data en begeleiden je tijdens de aanvraag van een eventuele bewaarlicentie voor het oude pakket. 

Zo converteer je precies genoeg data, maar blijft wel alles inzichtelijk

Opschonen
Vertalen van de velden

...Daarna de velden vertalen...

Vaak zit er een verschil tussen het formaat van de data uit het oude pakket en hoe AFAS de data wenst te ontvangen.

Denk bijvoorbeeld aan het splitsen van voorletters, geboortenamen of de volgorde waarin een geboortedatum staat genoteerd.

Tijdens de conversie begeleiden we je bij het vertalen van deze velden. De vertaling kunnen we toepassen in het bronbestand waaruit wordt geïmporteerd, of tijdens de conversie via AFAS zelf.

Zij gingen je voor

...Uiteraard testen...

Na de conversie is het belangrijk dat de omgeving goed wordt getest. Er moet gekeken worden of de data juist is geconverteerd, of alle velden zijn meegenomen en of er een aansluiting gemaakt kan worden tussen het oude pakket en AFAS.

Wij helpen je bij het opstellen van een testplan en de uitvoering daarvan. 

Mist er nog data omdat deze bijvoorbeeld naderhand nog is toegevoegd in het oude pakket? Dan nemen we deze mee tijdens de laatste fase van de conversie.

Testen
Schaduwdraaien

...En schaduwdraaien

Wanneer je zo goed als klaar bent met de conversie heb je de mogelijkheid om schaduw te draaien. Hierbij werk je nog door in het oude pakket, maar ook alvast in AFAS.

Het voordeel van schaduwdraaien is dat je de uitkomst van bijvoorbeeld een salarisverwerking kunt controleren tussen de twee verschillende pakketten. 

Wanneer beide pakketten dezelfde uitkomst geven zetten we het oude pakket op slot, converteren we de laatste zaken en ben je volledig klaar om met AFAS te gaan werken.

Neem contact met ons op

Maak een afspraak met Roosmarijn

RoosMartijntje 2

Vraag eenvoudig je abonnement aan

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Na het invullen van het formulier nemen we binnen 24 uur contact met je op om de details te bespreken.