Het is tijd voor een opfrisbeurt! Door je AFAS-omgeving nieuw leven in te blazen, verbeter je niet alleen de efficiëntie, maar zorg je er ook voor dat je weer met een frisse blik kunt werken. In deze blog delen we daarom 6 praktische stappen om jouw AFAS-omgeving te vernieuwen, zodat jij als functioneel beheerder het maximale uit de software kunt halen.
Tip 1: Start met een grondige analyse van je huidige omgeving
Tip 2: Optimaliseren of her-implementeren?
Een belangrijke keuze bij het vernieuwen van een verouderde AFAS-omgeving is: gaan we optimaliseren of her-implementeren? Optimaliseren houdt in dat je de bestaande omgeving aanpast om efficiënter te werken. Dit is een goede optie als de basis van je huidige omgeving nog voldoet, maar er wat kleine verbeteringen mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van workflows of het inrichten van nieuwe functionaliteiten om processen te verbeteren.
Tip 3: Maak een roadmap voor korte- en langetermijndoelen
Tip 4: Maak gebruik van nieuwe AFAS-functionaliteiten
Een veelgemaakte fout is dat organisaties nieuwe functionaliteiten over het hoofd zien die worden uitgeleverd door AFAS. AFAS komt regelmatig met verbeteringen en nieuwe functies die jouw processen een stuk eenvoudiger kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan het automatiseren van handmatige processen met behulp van workflows of het vervangen van zelfgemaakte workflows door een AFAS standaard. Check de releasenotes van AFAS om te zien welke nieuwe functies jouw organisatie kunnen helpen.
Tip 5: Beheer je consultancy-budget strategisch
Tip 6: Plan vooruit, zelfs als je nog niet precies weet wat je wilt doen
Wat je ook doet: kijk naar de AFAS-standaard
Kortom: door je AFAS-omgeving op te frissen en de nieuwste functionaliteiten te benutten, zet je een stap richting een toekomstbestendige basis. Of je nu kiest voor kleine optimalisaties of een volledige her-implementatie, elke stap draagt bij aan een efficiënter, gebruiksvriendelijker systeem waar je nog jaren plezier van hebt.