AFAS Software

Samen digitaal voorop

📊 Eén softwareoplossing voor de hele organisatie

Zeg je VOXTUR, dan zeg je ook AFAS Software. Als AFAS implementatiepartner ondersteunen wij je bij de implementatie en optimalisatie van de software van AFAS.

Zeg je VOXTUR, dan zeg je ook AFAS Software. Als AFAS implementatiepartner ondersteunen wij je bij de implementatie en optimalisatie van de software van AFAS.

De meest gestelde vragen

Als AFAS implementatiepartner krijgen we vaak veel vragen gerelateerd aan AFAS. Daarom hebben we de meeste vragen voor je op een rijtje gezet:

De 5 belangrijkste trends voor jouw bedrijfsprocessen in 2023
Wat is pre-boarding en wat kun je ermee?

Waarom AFAS?

Simpel: AFAS is de enige Nederlandse software-leverancier die jouw organisatie kan voorzien van een volledig digitale bedrijfsvoering met één software-pakket.

Dat heeft veel voordelen:

En ga zo maar door. In de MT-1000 (gelanceerd op 8 december 2022) heeft AFAS 12 nummer 1 posities gescoord en bewijst daarmee dat het naast complete software ook nog software is die uitblinkt in productleiderschap, klantgerichtheid en excellente uitvoering.

Waar staat AFAS voor?

AFAS staat voor Applications For Administrative Solutions. Alhoewel je de volledige uitschrijving van deze afkorting nergens tegen zult komen.

Interessanter is het dus om naar de missie van AFAS te kijken: het ontwikkelen van software voor de zakelijke markt en op een maatschappelijk verantwoorde manier, waarbij klanten, medewerkers en milieu centraal staan.

Verder durven groeien
AFAS Support

AFAS, wat is dat?

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf, opgericht in 1996 en levert software om bedrijfsprocessen te digitaliseren en te automatiseren.

In 2021 maakten 12.244 organisaties in Nederland gebruik van deze software, ontvingen maandelijks 2.692.087 mensen een loonstrook via de software en werden er 1.301.836 fiscale aangiften gedaan met de software van AFAS.

De software van AFAS wordt volgens het SAAS (Software As A Service) principe geleverd. Dit betekent dat je de software eenvoudig online kunt gebruiken tegen een een vast bedrag per maand.

Welke modules heeft AFAS?

AFAS heeft één softwarepakket, bestaande uit verschillende modules, om je bedrijfsprocessen mee te automatiseren. Je kunt daarin onderscheid maken tussen twee smaken:

Met de ERP software automatiseer je alle bedrijfsprocessen in één softwarepakket met de modules:

Met de HRM & Payroll software automatiseer je alle bedrijfsprocessen rondom HRM & salarisverwerking in één softwarepakket.

voxtur-20220520_155
Betaald ouderschapsverlof

Wat is AFAS Online?

AFAS Online is het cloudplatform waarop de software van AFAS draait. We schreven het al eerder: de software van AFAS wordt volgens het SAAS (Software As A Service) principe geleverd. Dit betekent dat je de software eenvoudig online kunt gebruiken tegen een een vast bedrag per maand.

Hierdoor hoeft jij je dus geen zorgen te maken over installatie, updates, back-ups en veiligheid.

AFAS zorgt ervoor dat de software altijd snel bereikbaar is, voorzien is van de laatste updates en back-ups goed geregeld zijn.

Meer informatie over AFAS Online vind je hier.

Wat is AFAS Profit?

AFAS Profit noemen we ook wel de back-office van AFAS. Het is de administratieve achterkant waar je de inrichting doet, de financiële administratie verwerkt, de salarissen verwerkt en betaalt en bijvoorbeeld eventuele rapportages bouwt.

Een standaard-gebruiker van AFAS zal dus niet in aanraking komen met AFAS Profit. Een medewerker op de financiële- of PSA-afdeling wel.

Ook functioneel beheerders zijn regelmatig in AFAS Profit te vinden om bijvoorbeeld nieuwe functionaliteit te implementeren of bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Een ondernemingsplan?
Blogs

Wat is AFAS InSite?

AFAS InSite is het intranet voor medewerkers. Hier kan een medewerker al zijn of haar administratieve zaken regelen. AFAS InSite is geschikt voor alle devices, maar wordt minder gebruikt op mobiele apparaten. Dit komt vooral doordat AFAS ook een AFAS Pocket app beschikbaar heeft.

Alhoewel het meerendeel van de taken die medewerkers kunnen uitvoeren op AFAS InSite gebaseerd is op ESS (Employee Self Service) en MSS (Management Self Service) functies zijn er daarnaast nog talloze zaken die je op AFAS InSite kunt uitvoeren:

Wat kost AFAS?

Het antwoord op deze vraag is lastig te geven. Wat zeker is, is dat het licentiemodel simpel is: je betaalt een vast bedrag aan AFAS voor het gebruik van de software.

De hoogte van het bedrag hangt dan weer af van hoeveel medewerkers je in dienst hebt, hoeveel gebruikers moeten werken met de software, hoeveel aangiften je wilt verzenden etc.

We schreven het al eerder: AFAS heeft één softwarepakket, bestaande uit verschillende modules, om je bedrijfsprocessen mee te automatiseren. Je kunt daarin onderscheid maken tussen twee smaken:

Naast de kosten voor de licentie is het raadzaam ook maandelijks een budget te reserveren voor het onderhoud van de software. Natuurlijk kun je het functioneel beheer van de software in huis doen, maar er zijn ook organisaties die het beheer liever uitbesteden.

AFAS Partners
Werkgeversverklaring in AFAS

Hoe werkt AFAS InSite?

Voor gebruikers van de software werkt AFAS InSite eenvoudig. Je logt op een apparaat (denk daarbij aan een dekstop, tablet of mobiele telefoon) in op het adres van AFAS InSite.

Dit adres begint altijd met het deelnemersnummer van AFAS en eindigt altijd op .afasinsite.nl

Is jouw deelnemersnummer bij AFAS bijvoorbeeld 89654 dan is de URL om in te loggen: 89654.afasinsite.nl

Je komt dan direct op het AFAS Online inlogscherm waar je met jouw gebruikersnaam, wachtwoord en een 2e factor via AFAS Pocket eenvoudig kunt inloggen.

Hoe AFAS InSite daarna precies werkt is lastig te zeggen. Je kunt AFAS InSite namelijk als organisatie helemaal naar eigen wens inrichten. Knoppen, kleuren, functionaliteit: alles is naar eigen wens in te delen.

Hoe log je in in AFAS Pocket?

Als eerste is het belangrijk dat je de meest recente versie van AFAS Pocket download in de App Store of via Google Play.

Vervolgens ligt de belangrijkste taak bij de beheerder van AFAS binnen jouw organisatie. Deze moet namelijk de omgevingssleutel aan je verstrekken.

Deze heb je namelijk nodig om, naast je gebruikersnaam (wat vaak je zakelijke e-mailadres is) in te kunnen loggen in AFAS Pocket.

Let op: Soms kan het even duren voordat je de activatiecode krijgt. Wacht daarom uiterlijk 15 tot 20 minuten. Heb je de code daarna nog niet gekregen? 

Vraag dan of de beheerder van AFAS wil controleren welk e-mailadres van je is vastgelegd. Laat hem of haar dan ook controleren of jij de juiste rechten hebt om AFAS Pocket te mogen gebruiken en of dat je de juiste omgevingssleutel hebt ingevoerd.

 

dienstverlenende partners

Neem contact met ons op

Maak een afspraak met Roosmarijn

RoosMartijntje 2

Vraag eenvoudig je abonnement aan

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Na het invullen van het formulier nemen we binnen 24 uur contact met je op om de details te bespreken.