Leolux met VOXTUR op weg naar efficiëntie

Het Limburgse Venlo vormt het hart van een doorgewinterd familiebedrijf: Leolux. Al meer dan 85 jaar een begrip in de Europese markt voor designmeubelen. Een onderneming die creëert zonder grenzen. Van banken, tot volledig gepersonaliseerde fauteuils en tafels. Altijd met een missie: zitten aangenaam maken. Leolux biedt alle ingrediënten voor een sfeervol leven.
Maar door een verouderd ERP-systeem stonden de interne systemen niet in lijn met die missie: aangenaam. En daarom werd VOXTUR ingeschakeld.

Een familiebedrijf in hart en nieren

Fijn, hecht en vertrouwd. Dat is de sfeer binnen dit familiebedrijf. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Monique Thommassen vormt sinds 2018 een onmisbare schakel binnen het team als Head of HR. “Vakmanschap en passie. Dat zijn twee van onze kernwaarden die wij allen omarmen. En dat onze collega’s het goed hebben, blijkt uit de cijfers. Mensen blijven lang bij ons in dienst. Fantastisch, maar daardoor stijgt de gemiddelde leeftijd, zeker in de productie. Er moet natuurlijk ook opvolging zijn.” Brandstof tot ambitie. Want Monique is met prachtige initiatieven bezig: “Verjonging doorvoeren staat hoog op ons lijstje. Daarom hebben we sinds kort de Leolux Academy ontwikkeld. Een praktijkgericht leertraject, speciaal voor jong talent met twee rechterhanden. Zo willen wij jonge talenten intern opleiden tot stoffeerders.”

Een toekomst van ambitie en groei, waarin efficiëntie onmisbaar is. Vooral in gegevensverwerking. Maar dat liep nog niet helemaal op rolletjes.

Voorheen verschafte het ons meer werk dan het opleverde

Tot vorig jaar werkte Leolux met een sterk verouderd ERP-systeem. En de wens om dit te optimaliseren én volledig te digitaliseren, was groot. Monique: “In ons oude ERP-systeem misten we veel functionaliteiten. Zo konden we geen beoordelingssysteem implementeren. Daarbovenop werkten we ook met losse formulieren en enveloppen. Het gehele proces was arbeidsintensief en foutgevoelig. Het verschafte ons meer werk dan dat het opleverde.”

De keus voor AFAS was snel gemaakt. “Ik ben aangesloten bij een kring van HR-managers in de regio. En iedereen was enthousiast over AFAS. Na een aantal gesprekken was ik volledig overtuigd. Hier gaan wij mee werken.”

Dichtbij, betrokken en energiek. Dat zijn de woorden waar ik aan denk als ik aan VOXTUR denk.

Een uitdaging

In eerste instantie werd in het ERP-pakket vooral gefocust op HR en Payroll. Midden in de coronacrisis startte Leolux met de implementatie, maar er was een probleem: niet genoeg mankracht. “Onze afdeling bestond destijds uit drie mensen. Dat was simpelweg te weinig om de implementatie te laten slagen. We kwamen handen tekort. We wilden in september starten en live gaan in januari 2021. Daarom gingen we op zoek naar een AFAS-partner.

En die partner vond Leolux in VOXTUR. “Nadat het eerste contact met Jan-Jaap was gelegd, hadden we direct een goed gevoel. Bij de selectie keken we niet alleen naar kwaliteit, maar ook naar de klik die we met de potentiële partner hadden. En die hadden we zeker met VOXTUR. Ons team is klein, dus efficiency is key. We moeten snel kunnen schakelen. Een vereiste was daarom dat problemen en vragen snel en effectief werden verholpen. VOXTUR had het volledige pakket. De mannen kwamen ook van AFAS. Het enige wat ik dacht was: ‘dat gaat helemaal goedkomen.”

Het liep van een leien dakje

Zo gezegd, zo gedaan. Samen met VOXTUR begon Leolux aan de implementatie. En dat liep van een leien dakje. “Dit was voor ons als HR-team de eerste keer dat wij een dergelijk groot project gingen implementeren. We wisten niet wat ons te wachten stond. En VOXTUR heeft ons hierin genavigeerd. Kitty, onze AFAS consultant, heeft intensief met ons samengewerkt, en ons geholpen met het daadwerkelijk uitvoeren van de werkzaamheden. Dit was voor ons een groot voordeel, aangezien we met een capaciteitsprobleem te kampen hadden. Bij alle vragen werd direct geschakeld. Kosten noch moeite werden gespaard!”

Volledige ontzorging

Na livegang heeft Leolux besloten om met VOXTUR te blijven samenwerken: “Ik ben echt blij met hoe het gelopen is. En werkelijk trots op wat wij samen hebben neergezet. Maar met de implementatie alleen zijn we er nog niet. Er staan nog veel projecten op onze agenda. En daar gaat VOXTUR ons bij helpen.”

Verder gaan met VOXTUR was volgens Monique een logische keuze. “Wij hebben een vertrouwensband met VOXTUR, en zij kennen Leolux van haver tot gort. Ze brengen veel kennis met zich mee en schakelen altijd snel. Dat geeft vertrouwen.”

Ik zou het iedereen aanraden

Nu de implementatie is afgerond, richt Monique haar oog op de toekomst. “Met de nieuwe ERP-software is alles inzichtelijk. Vanuit de organisatie krijgen wij veel positieve berichten. En iedereen is enthousiast over de AFAS-app. Die wordt volop gebruikt! Nu kijken we naar de functionaliteiten die we nog willen inrichten. Momenteel staat het on- en offboardingproces op de planning.”

Het is wel duidelijk. Als je Monique vraagt naar haar toekomstbeeld voor Leolux, is dat efficiënte groei met het behoud van de fijne sfeer van het familiebedrijf. En daar draagt VOXTUR een steentje aan bij. “Als werkgever ben je toch op zoek naar dat beetje extra. Want je bent verantwoordelijk voor wat je gaat implementeren. Al helemaal als HR-manager. Ik ben geen IT’er, en hier loop je tegenaan. Wij kregen vanuit VOXTUR niet alleen ondersteuning maar óók veel suggesties. Zij bewogen mee in het proces en keken altijd naar wat wij als organisatie nodig hadden. Vol geduld en flexibiliteit. Ze verzekerden mij ervan dat het goed kwam. En dat kwam het zeker!”

Neem contact met ons op

Maak een afspraak met Roosmarijn

Vraag eenvoudig je abonnement aan

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Na het invullen van het formulier nemen we binnen 24 uur contact met je op om de details te bespreken.