De 5 meest voorkomende toepassingen van vSync

Ondanks dat je werkt met AFAS, kan het voorkomen dat je nog handmatig mutaties in de software door moet voeren. Bijvoorbeeld omdat je AFAS niet gekoppeld hebt aan jouw branche-specifieke software, of omdat AFAS simpelweg nog geen functionaliteit heeft ontwikkeld. Daarvoor hebben we vSync ontwikkeld. 

Steeds meer organisaties gebruiken vSync voor de volgende stap in automatisering. Daarom zetten we de 5 meest voorkomende toepassingen van vSync voor je op een rijtje.

5: Deblokkeren van medewerker / gebruiker bij herindienst

Heb je een boomerang medewerker? Dan was het gras aan de andere kant misschien toch niet zo groen als dat het leek. Natuurlijk kun je de medewerker weer eenvoudig herindienst melden, maar de medewerker en de bijbehorende gebruiker moet je dan nog wel handmatig deblokkeren in AFAS.

Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van de vSync: deblokkeren van medewerker / gebruiker bij herindienst.

We zorgen ervoor dat, wanneer de medewerker en de bijbehorende gebruiker geblokkeerd zijn maar opnieuw in dienst gemeld worden, deze automatisch worden gedeblokkeerd. 

4: Vakantietoeslag uitbetalen een maand na uitdienst

Als een medewerker ontslag neemt of ontslagen wordt, heeft hij of zij recht op uitbetaling van vakantietoeslag tot aan de ontslagdatum. 

Vakantiedagen en vakantiegeld worden normaal gesproken betaald in de eindafrekening (vaak tegelijkertijd met het laatste salaris) maar er zijn situaties te bedenken waarin je als werkgever de vakantietoeslag een maand na uitdienst wilt uitbetalen.

Hiervoor kun je gebruik maken van de vSync: vakantietoeslag uitbetalen een maand na uitdienst. We stellen in dat het vinkveld vakantietoeslag uitbetalen bij uitdienst wordt uitgezet.

Vervolgens zorgt de vSync ervoor dat dit veld geautomatiseerd, wanneer de medewerker een maand uitdienst is, weer wordt aangezet.

3: Loonstroken naar OutSite

Wanneer je medewerker uitdienst gaat kan deze aangeven waar de laatste loonstrook en de jaaropgave naar toe moet worden gestuurd. Vaak is dit het privé e-mailadres.

Maar veel medewerkers vergeten de eerdere loonstroken te downloaden. Het resultaat? Veel contact met de medewerkers van de PSA om de loonstroken alsnog (en vaak onbeveiligd) via e-mail te verstrekken.

Om dit te voorkomen en de service aan je oud-medewerkers aan te bieden om alsnog altijd de loonstroken te bekijken kun je gebruik maken van de vSync: loonstroken naar OutSite.

We zorgen ervoor dat, wanneer de medewerker uitdienst is gemeld, de loonstroken automatisch worden omgezet van het InSite dossier naar een beveiligd dossieritem op OutSite. Hierdoor kan de medewerker zijn of haar loonstroken alsnog inzien.

Extra handig omdat je OutSite zo ook in kunt zetten als bijvoorbeeld alumni-portaal.

2: Blokkeren van medewerkers pas na uitdienst

Gaat je medewerker uitdienst? Dan is het belangrijk dat je deze blokkeert en de toegang tot AFAS ontzegt. Natuurlijk kan dit standaard al in AFAS, maar vaak wil je de medewerkers pas blokkeren nadat deze daadwerkelijk uitdienst zijn gegaan.

Om dit in te stellen kun je gebruik maken van de vSync: blokkeren van medewerkers pas na uitdienst.

We stellen in dat het vinkveld medewerkers en gebruiker blokkeren bij uitdienst wordt uitgezet.

Vervolgens zorgt de vSync ervoor dat de blokkering geautomatiseerd, wanneer de medewerker daadwerkelijk uitdienst is, weer wordt aangezet.

1: Automatisch vullen UPN

Gebruik je Single Sign On in combinatie met AFAS? Dan is het belangrijk dat de UPN wordt gevuld bij de gebruiker. Veel organisaties hebben hiervoor een signaal gemaakt naar de applicatiebeheerder dat, wanneer een medewerker in dienst komt en het e-mailadres bekend is, deze handmatig moet worden ingevuld.

Om dit te automatiseren kun je gebruik maken van de vSync: automatisch vullen UPN.

We zorgen ervoor dat, wanneer het e-mailadres werk bekend is bij de nieuwe medewerker, de UPN automatisch wordt ingevuld bij de aan de medewerker gekoppelde gebruiker.

 

Wil je meer weten over vSync of jouw eigen vSync aanvragen?

Misschien vind je dit ook interessant

JLA-lach
Lees de blog
Betaald ouderschapsverlof
Lees de blog
Succestival 2022
Lees de blog

Vraag eenvoudig je abonnement aan

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Na het invullen van het formulier nemen we binnen 24 uur contact met je op om de details te bespreken.